Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

135 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~kondor~

~kondor~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 10:04

"....Klub ma ruszyć już w sylwestra. Wiadomo, że na dole będą odbywały się imprezy disco polo, a na piętrze dyskoteki techno. Powstaną też pub, kafejki internetowe oraz oddzielna sala do tańczenia. "
no comment....

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 10:24

Wyświetl postUżytkownik kondor dnia 28 grudzień 2011 - 10:04 napisał

"....Klub ma ruszyć już w sylwestra. Wiadomo, że na dole będą odbywały się imprezy disco polo, a na piętrze dyskoteki techno. Powstaną też pub, kafejki internetowe oraz oddzielna sala do tańczenia. "
no comment....
Ja bym otworzył obok pizzerię, ale nie mam kasy. :(

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 10:53

A czemu biznesmeny z łap nie wpadli na tak oczywisty pomys?

#4 ~general~

~general~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 11:24

w przejściu na kładkę teraz żadna starsza babuleńka chyba żywa nie przejdzie :( będzie tylko pijaństwo i brak kultury...

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 11:39

A czego tu oczekiwać od słuchaczy disco polo i techno, na pewno nie kultury ...

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 11:57

Czyli przysłowiowy burdel na kółkach....
tylko 3 tys za dzierżawę, nie za tanio miasto oddało?

#7 ~Janosik~

~Janosik~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 13:49

Wyświetl postUżytkownik kondor dnia 28 grudzień 2011 - 10:04 napisał

no comment....

Myślę, że ta dyskoteka nie pociągnie dłużzej niż 2 - 3 lata. Chętnie bym poszedł na dyskotekę w klimatach lat osiemdziesiątych. W tamtych czasach muzyka dyskotekowa miała swój klimat. Techno zniszczyło tą muzykę. Wynika, że ten lokal będzie nastawiony na robienie kasy. Będą się zjeżdzać w weekendy dresy z okolicy. Będzie pijaństwo i burdy. Spokój miasteczka będzie zakłócony. Zamiast kina - teatru będzie burdel, a wyremontowany budynek popadnie w ruinę. Ciekawe, kto kupi ten budynek po upadku dyskoteki.

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 15:15

Wyświetl postUżytkownik Janosik dnia 28 grudzień 2011 - 13:49 napisał

Myślę, że ta dyskoteka nie pociągnie dłużzej niż 2 - 3 lata. Chętnie bym poszedł na dyskotekę w klimatach lat osiemdziesiątych. W tamtych czasach muzyka dyskotekowa miała swój klimat. Techno zniszczyło tą muzykę. Wynika, że ten lokal będzie nastawiony na robienie kasy. Będą się zjeżdzać w weekendy dresy z okolicy. Będzie pijaństwo i burdy. Spokój miasteczka będzie zakłócony. Zamiast kina - teatru będzie burdel, a wyremontowany budynek popadnie w ruinę. Ciekawe, kto kupi ten budynek po upadku dyskoteki.
Dlaczego w Łapach każda inicjatywa spotyka się z wrogością.Od razu z góry jest zakladane że to się nie uda?.

#9 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 15:37

"Na konto budżetu miasta ma miesięcznie wpływać ponad 3 tys. złotych."

Jak to rozumieć?

CZy trzy tysiące to wartość czynszu za dzierżawę?
CZy trzy tysiące to wartość czynszu za dzierżawę wraz z podatkiem od nieruchomości użytkowanych w działalności gospodarczej?
CZy trzy tysiące to wartość podatku od nieruchomości użytkowanych w działalności gospodarczej i zero czynszu za dzierżawę
?

#10 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:01

Wyświetl postUżytkownik general dnia 28 grudzień 2011 - 11:24 napisał

w przejściu na kładkę teraz żadna starsza babuleńka chyba żywa nie przejdzie :( będzie tylko pijaństwo i brak kultury...
Właśnie jestem,, starszą babuleńką'' , to napiszcie mi odkąd mam nie przechodzić tą kładką , a jeśli będę mogła , to w jakich godzinach , bo zrozumiałam , że dyskoteki będą trwały nieustannie.
Rozumiem ,że jak NIE to NIE , niech się nasza kochana młodzież bawi , rodzice ,,nie w lesie'' i pożywienie doniosą.

#11 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:06

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 28 grudzień 2011 - 15:37 napisał

"Na konto budżetu miasta ma miesięcznie wpływać ponad 3 tys. złotych."

Jak to rozumieć?

CZy trzy tysiące to wartość czynszu za dzierżawę?
CZy trzy tysiące to wartość czynszu za dzierżawę wraz z podatkiem od nieruchomości użytkowanych w działalności gospodarczej?
CZy trzy tysiące to wartość podatku od nieruchomości użytkowanych w działalności gospodarczej i zero czynszu za dzierżawę
?
Jakiś przedsiębiorca się obudził, bo interes przeszedł koło nosa? Dla swoich nie ma ulg, a dla obcych i owszem, jak widać.

#12 ~a~

~a~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 17:03

jakich ulg jakich ulg, przeciez wystarczylo isc i dogadac sie z urzedem miasta, tylko widac ze nasi przedsiebiorcy cos slaba "chca"

#13 ~gościu~

~gościu~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 17:31

Aby zapewnić bezpieczeństwo bawiących się ludzi chciałbym się zapytać czy ta dyskoteka została odebrana przez Psństwową Straż Pożarną ? Czy Policja wydała pozytywną opinię na odbywanie się tam masowych imprez?

#14 ~Plastuś~

~Plastuś~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 19:07

Ale śmieszni jesteście. Jeszcze niedawno tak jęczeli, że nic w Łapach nie ma. Żadnego klubu, żadnej dyskoteki. Teraz jak robią to piszecie cytuję "no comment". Co za żałosny łapski naród. :)

#15 ~qwertyu~

~qwertyu~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 20:41

a ja sie ciesze że będzie ta dyskoteka, czasami w domu wypiło się piwko i chciało się gdzies isc potańczyc, a teraz to będzie pod bokiem :)

#16 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 21:20

Wyświetl postUżytkownik Janosik dnia 28 grudzień 2011 - 13:49 napisał

Wow- idziesz z dziewczyną? Ładna, czy podobna do ciebie?

#17 ~gosc1~

~gosc1~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 21:59

zamkną szybciej jak otworzą, długo była "dyskoteka" pod płonką??

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 22:02

Ta dyskoteka musi byc bezpieczna pod wzgledem p.poż. bo inaczej może dojśc do tragedii. Musi spełniać wymogi bezpieczeństwa!!!!!!

#19 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 22:48

Jak zwykle narzekanie słyszę...ehhh ludzie przestańcie z tym ciągłym narzekaniem słuchać się nie da:( Ciesze się ze otwierają ta dyskotekę- w końcu będzie można gdzieś iść wypić piwo czy potańczyć.Wiele razy miałem ochotę wyjść z domu ale gdzie? Pizza już mi sie przejadła hehe. Gratuluje temu Panu za bardzo fajny pomysł:) Przynajmniej jeden nie narzeka tylko coś zrobi dla siebie i innych. Trzymam kciuki! P.S. W Sylwestra jestem obecny :):):)

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 22:57

Zgadzam się z kolega wyżej. Po pierwsze: będzie parę miejsc pracy, po drugie: ludzie będą mogli gdzieś wyjść, pobawić się ze znajomymi jeśli najdzie im ochota na tance, a po trzecie: nie będziemy musieli się patrzeć jak budynek kina zamienia się w kolejna bezużyteczną ruinę :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych