Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »


19 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~max~

~max~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 10:11

A powód jest prosty : BRAK PIENIĘDZY !!!!

Czy to tak trudno zrozumieć !!!!!

#2 ~Ja~

~Ja~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 10:20

Klintów Istłudów :D

#3 ~nirek~

~nirek~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 10:46

Nie chodzę do restauracji barów bo nie mam za co , kiedyś bywałem 1-2 razy na tydzień, koszty życia wzrosły wypłata stoi w miejscu. Banalny powód i tyle a nie że jadzenie słabe czy jakieś inne problemy leżące po stronie restauratorów.Ja na jedzenie i obsługę nie narzekałem ale wiedziałem gdzie iść.

#4 ~von Brazgovija~

~von Brazgovija~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 11:08

Najlepsza kuchnia jest w Cristalu, nawet nie drogo, ale trzeba trokchę czekać ...

#5 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 11:28

No niestety niedzielny obiad w dobrej restauracji to koszt 250-300zł dla 4 osobowej rodziny. To chyba nie ma co się dziwić, że tłumy nie walą drzwiami i oknami, w jednak stosunkowo biednym Białymstoku.

#6 ~nikt~

~nikt~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 11:50

czy jest więcej w Białymstoku aptek, czy restauracji? A kiedys na Lipowej byl bar mleczny, obok spolemowska turoblanka, fajnie gotowali i tanio, komu to przeszkadzalo?

#7 ~dedicated rinditier~

~dedicated rinditier~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 12:12

a propos serwowania wina

kiedyś byłem świadkiem jak w jednym z bardzo popularnych lokali na rynku kościuszki kelnerka za barem wlewała niewypite wino z kieliszka z powrotem do butelki :)

w knajpach to się bezpiecznie można napić piwa z butelki

#8 ~Tomek~

~Tomek~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 12:34

W celu dodatkowej reklamy polecam prowadzącym lokale dodać darmowy wpis do katalogu firm w serwisie www.infopodlaskie.pl - Podlaski Katalog Turysty.

Zapraszam do odwiedzenia portalu i zaplanowania swojego urlopu na Podlasiu.

#9 ~maciej~

~maciej~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 12:36

wlasnie bylem jakis czas temu z rodzina na niedzielnym obiedzie zaplacilem 200 zł a jedzenie bylo do bani warzywa prawie zimne, mieso bez smaku, moze dlatego ze bylismy sami, ale to był mój 1 i ostatni raz , jakby ktos mogl polecic lepsze miejsce chetnie sie wybiore i sprawdze

#10 ~Tomek~

~Tomek~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:00

wlasnie bylem jakis czas temu z rodzina na niedzielnym obiedzie zaplacilem 200 zł a jedzenie bylo do bani warzywa prawie zimne, mieso bez smaku, moze dlatego ze bylismy sami, ale to był mój 1 i ostatni raz , jakby ktos mogl polecic lepsze miejsce chetnie sie wybiore i sprawdze

Nie wiem gdzie byłeś ale ja polceam Riallto na Warszawskiej.

#11 ~janinia~

~janinia~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:05

W tym mieście właściwie nie ma restauratorów. Całość dopełnia niespotykany na świecie wszechobecny widok młodzieży poniżej 21 roku życia. I pomyśleć że są kraje w krórych już przebywanie młodzieży w lokalu z alkoholem nie jest legalne ( dla restauratorów ) W Polsce panuję przekonanie że wystarczy religia w szkole która wszystko załatwi. Nie chodzę do białostockich restauracji bo nie lubię jak dzieci piją.

#12 ~Re***a~

~Re***a~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:15

Wskażcie mi , proszę, lokal w Białymstoku, gdzie warto wydać pieniądze zna dobrą kuchnię . Ja takiego nie znam , choc uporczywie szukamy go z mężem. Kiedyś lubiliśmy Nadawki , teraz to syf - fatalna , kuchnia , tłum ludzki z wyjącymi dzieciakami i zaściankowy muzykant gwałcący mój słuch swoim rzępoleniem na harmonii!!! Reklamowana knajpka meksykańska ( ta od Gesler) przy Warszawskiej - rozczarowanie! Wiele prób znalezienia klimatycznego miejsca z dobrą kuchnią- spełzła na niczym. Proszę o sugestie.

#13 ~moni~

~moni~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:20

Wszędzie podają podrabiany, zatruty alkohol i są przekonani że klienci tego nie wiedzą. Zgadzam się z głosem na tym forum że bezpiecznie to się można napić tylko piwa z butelki ( chociaż nie wiem czy nie mają dostępu do piwa pozaklasowego )

#14 ~Grześ~

~Grześ~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:40

Moni - ja ci powiem szczerze, że pi******sz głupoty? Powiedz czy przy cenie wódki w hurcie opłaca się ją podrabiać jeśli i tak się na niej zarabia 200-300%? Dolewanie wody do piwa też między bajki można włożyć - bo szczerze to mogę sie o dobre whisky założyć z Tobą że w żaden sposób nie uda się Ci tego zrobić i dodam, że restauratorzy nie mają na to "swoich sposobów". Ludzie nie mają kasy - stąd oszczędności i klientów i restauratorów. TYLE

#15 ~moni~

~moni~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 13:48

Moni - ja ci powiem szczerze, że pi******sz głupoty? Powiedz czy przy cenie wódki w hurcie opłaca się ją podrabiać jeśli i tak się na niej zarabia 200-300%? Dolewanie wody do piwa też między bajki można włożyć - bo szczerze to mogę sie o dobre whisky założyć z Tobą że w żaden sposób nie uda się Ci tego zrobić i dodam, że restauratorzy nie mają na to "swoich sposobów". Ludzie nie mają kasy - stąd oszczędności i klientów i restauratorów. TYLE


W kliku znanych lokalach podani mi podrabiany alkohol. Włścicielowi może to się już teraz nie opłaca tak jak dawniej ale pozostaje jeszcze obsługa która musi sobie dorobić.

#16 ~Grześ~

~Grześ~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 14:08

A możesz mi wyjaśnić jak odróżniłaś podrabiany alkohol od oryginalnego? Bo mnie to bardzo zastanawia.

#17 ~large ntslife~

~large ntslife~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 14:33

Moni - ja ci powiem szczerze, że pi******sz głupoty? Powiedz czy przy cenie wódki w hurcie opłaca się ją podrabiać jeśli i tak się na niej zarabia 200-300%? Dolewanie wody do piwa też między bajki można włożyć - bo szczerze to mogę sie o dobre whisky założyć z Tobą że w żaden sposób nie uda się Ci tego zrobić i dodam, że restauratorzy nie mają na to "swoich sposobów". Ludzie nie mają kasy - stąd oszczędności i klientów i restauratorów. TYLE


do piwa nie trzeba dolewać wody, żeby miało podłą jakość i jeśli jesteś restauratorem, to doskonale o tym wiesz. a jeśli jesteś klientem, i nie odróżniasz smaku piwa "z kija" w większości knajp od smaku piwa z butelki, to bardzo mi przykro.

"podrabianie" cięższych alkoholi to już inna bajka, kwestia najczęściej rozbija się o zwykłą uczciwość.

#18 ~nikt~

~nikt~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 14:38

Jadlem i pilem u wszystkich bohaterow artykulu dopoki ceny byly normalne...teraz gotuje sam i mam gdzies chodzenie po lokalach.
Najlepszy stosunek jakosci do ceny jest w rejsie,swego rodzaju bialostockim kuriozum jest koszt pizzy na poziomie 38-43 zl ktore przekraczaja 8 euro dostepne w eurolandzie...
Ciekawi mnie jednak gdzie jest te 8-9 dobrych lokali z opisu pani arlety ktore znajduja sie w bialymstoku...

PS.W podlaskim nie ma ani jednej restauracji gdzie gra pianista na zywo podczas posilku...

#19 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 12 luty 2012 - 15:52

No to własnie panie włascicielu Rejsu.Niesmacznie za to bardzo drogo.Pana lokal dosknale pokazuje dlaczego ludzie nie chodzą do wiekszości białostockich restauracji.Proponuję wyciagnąc wnioski.

#20 ~milka928292~

~milka928292~
  • Goście

Napisano 21 luty 2019 - 11:08

Prowadzenie restauracji zimą to mały koszmar, szczególnie jeśli chodzi o sprzątanie. Nie dość, że kuchnię ogarniamy ledwie co, a chcę żeby był porządek codziennie, to jeszcze zimą dochodzi mycie podłóg na sali praktycznie co godzinę, a w porze lunchu jeszcze częściej ścieramy. Dobrze jednak, że mamy Cif All Purpose Cleaner, bo bez tego płynu zawsze nam się tylko ten brud rozmazywał….

 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych