Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

65 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Genia~

~Genia~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:40

Panu Preziowi - to wszystko jedno czy się klika czy nie i tak go wożą do urzędu lub jeździ samochodem i nie jeździ autobusem, a plebs miejski to sobie może klikać... taki prezio jakiego sobie wybraliśmy - jak cała reszta.

#2 ~.~

~.~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:43

Cele statystyczne - gó*no prawda. Autobusy jak jeździły pełne tak i jeżdża dalej, mimo, że od września do grudnia praktycznie wszyscy klikali (teraz robi to mniej osóB).

#3 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:50

Czy ktoś mógł by mi wytłumaczyć na chłopski rozum co to znaczy "praktyczne uzasadnienie w systemie".

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:53

to niech Pan Prezydent zacznie jezdzić autobusem a nie samochodem, wtedy szybko zmieni zdanie.

#5 ~pasażer~

~pasażer~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:53

Pan prezydent nie jeździ autobusami od ładnych paru lat, dlatego tak ochoczo popiera pomysł każdorazowego klikania (w myśl zasady: "Zapomniał wół, jak cielęciem był"). Nie trzeba statystyki panie prezydencie. Wystarczy tylko kilka przejażdżek, by zobaczyć kobiety targające wózki, obładowane siatkami z zakupami, czy matki trzymające dziecko za rękę wyczyniające cuda w kołyszącym się autobusie, by wyciągnąć magiczną kartę statystyczną i "kliknąć". Wszystkie te osoby ZAWSZE coś przy tym bezgłośnie mówią. Wydaje mi się, że błogosławią pana i pomysł pańskich przyd***asów...

#6 ~dawny wyborca~

~dawny wyborca~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:55

Podobnie jak z ACTA - ośli upór władzy.

Gdy ludzie wyjdą na ulice, będzie wycofywanie się rakiem z głupiego pomysłu. Statystyka ważniejsza niż człowiek???

Oczywiście prezydent zdaje sobie sprawę, że klikanie jest bez sensu. Muszą być więc tajemne powody, dla których nasi kochani włodarze zachwalają pod niebiosa to, co jakiś nie do końca pełny rozumu mędrek wymyślił. Dotacja przepadnie?

#7 ~wisni~

~wisni~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:11

jestescie zacofani prezydent robi sluszznie w uk terz trza klikac i nikt nie nazeka zacofance nic wiecej a co chcecie dalej bilety kasowac i prasowac w domu/?

#8 ~wpieniony~

~wpieniony~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:15

Rozkłady których autobusów zostały zmienione w związku z pozyskanymi danymi. Skoro wszystko jest "w komputerze" to o wydruk nie trudno. Proszę się podzielić tą "tajną" informacją!

#9 ~gapowicz~

~gapowicz~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:16

panie prezydencie prosze odstawic samochod służbowy i klikac przy w siadaniu i przy wysiadaniu, to może w tedy pan zrozumie idiotyczny pomysł.

#10 ~truskawka~

~truskawka~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:18

Wyświetl postUżytkownik pasażer dnia 04 luty 2012 - 20:53 napisał

Pan prezydent nie jeździ autobusami od ładnych paru lat, dlatego tak ochoczo popiera pomysł każdorazowego klikania (w myśl zasady: "Zapomniał wół, jak cielęciem był"). Nie trzeba statystyki panie prezydencie. Wystarczy tylko kilka przejażdżek, by zobaczyć kobiety targające wózki, obładowane siatkami z zakupami, czy matki trzymające dziecko za rękę wyczyniające cuda w kołyszącym się autobusie, by wyciągnąć magiczną kartę statystyczną i "kliknąć". Wszystkie te osoby ZAWSZE coś przy tym bezgłośnie mówią. Wydaje mi się, że błogosławią pana i pomysł pańskich przyd***asów...
Dupek a nie prezydent mądraliński preferuje e-karty a nie umie magister jak załadować portmonetkę w czytniku

#11 ~ggg~

~ggg~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:21

samo klikanie t bez sensu sam widziałem tak zwane kanary sprawdzają bilety przez dodatkowe klikanie więc mowa że to ma liczyć pasażerów to lipa i kłamstwo tak jak ten rząd kłamie ta cała partia i politycy kłamią bez sensu jest klikanie chcą ludzi znowu upodlić i tyle po co klikać zapłaciłeś i jedziesz.

#12 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:26

Klikanie przy wsiadaniu powiedzmy, ze jakoś da się przeżyć gdyby przy KAŻDYM wejściu był odpowiednie DZIAŁAJĄCE kasowniki, a nie trzeba przejść cały autobus, żeby bilet skasować. W kulki sobie można tak lecieć. A Pan Prezydent to pojeździł troche autobusami ze popiera klikanie? niech w autobus incognito się przesiądzie i pojeździ miesiac w różnych liniach w godzinach szczytu i wtedy się wypowie na temat klikania.

#13 ~sroka~

~sroka~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:28

Wyświetl postUżytkownik wisni dnia 04 luty 2012 - 21:11 napisał

jestescie zacofani prezydent robi sluszznie w uk terz trza klikac i nikt nie nazeka zacofance nic wiecej a co chcecie dalej bilety kasowac i prasowac w domu/?
a ty co?Taki hej do przodu jestes bo na zmywaku stoisz? Ja chce takiego biletu, ktory ułatwi mi zycie a nie utrudni. Przez to udogodnienie, nie jezdze autobusami, nie kupuje biletow miesiecznych, nie chce zadnej karty miejskiej, klikania i czipowania. Nie jestem krową ani psem czy baranem. Ktos wzial kase za to udogodnienie to jak teraz sie przyznac ze niepotrzebne były te zmiany?

#14 ~martuska~

~martuska~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:38

a ja i tak nie klikam i nie bede o ! bilet mam wazny wiec mnie w pupola moga cmoknac !!

#15 ~OHO!~

~OHO!~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 21:57

Od kiedy są karty miejskie i od kiedy liczona jest statystyka? Czy ma ona wyłącznie cel projektowy, czy ma służyć dobru i wygodzie pasażerów? Bo jakoś nic się nie zmieniło - autobusy nadal przepełnione, nadal w szczycie 15:00-18:00 nadal kursują "krótkie" autobusy, ludzie cisną się jak śledzie w beczce.
Moim zdaniem powinno być tak jak teraz, na zasadzie "prosimy kliknąć przy wejściu", WASZA STATYSTYKA NIE POWINNA BYĆ NASZYM OBOWIĄZKIEM, PANIE PREZYDENCIE.

#16 ~lechosław~

~lechosław~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 22:26

A Truskolaski to sam klika ?

#17 ~wąchock POdlaski~

~wąchock POdlaski~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 22:30

Czy ten inteligentny inaczej psedo-prezydent POdlaski jeździ sam miejską komunikacją - NIE!!! POdpisał idiotyczną umowę z firmą instalującą elektroniczny system i teraz obstaje przy kretyńskim eozwiązaniu!!! Psedo-prezydencie CZAS NAJWYŻSZY POżegnać się ze stanowiskiem, nawet, wtedy gdy jest się przykutym do koryta!!!

#18 Moderator

Moderator

pan_tracz@op.pl

• Moderatorzy społeczni
  • 2736 postów

Napisano 04 luty 2012 - 22:33

Wyświetl postUżytkownik wisni dnia 04 luty 2012 - 21:11 napisał

To jedź do tego UK i tam sobie klikaj. Jak ty myślisz tak jak piszesz to ... :lol:
Nie wolno zamieszczać komentarzy, które:
- zawierają przekleństwa,
- są bezpośrednimi atakami na innych forumowiczów,
- zawierają dane osobowe,
- są reklamami,
- są spamem,
- nawołują do agresji,
- są tak zwanym flame war - wojenkami między klubami, literkami na rejestracjach, miłośnikami różnych gatunków muzyki itp.

#19 ~Ewa~

~Ewa~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 22:43

Truskolaski jest szczytowo arogancki, uważa, że wszystko wie najlepiej i totalnie nie liczy się ze zdaniem społeczeństwa. Jego prezydentura ,,zaowocowała" gwałtownym wzrostem bezrobocia!

#20 ~zen~

~zen~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 22:45

Tak mi ułatwili i urozmaicili życie z tą karta miejską, że z tego miejsca chciałbym wszystkim odpowiedzialnym za ten cyrk podziękować.
Dzięki wam drogie urzędasy zrezygnowałem w ogóle z miejskiej komunikacji i przesiadłem się na rower. Co prawda w ostatnich dniach dojechanie gdziekolwiek to sport ekstremalny, ale zabawy przy tym dużo więcej jak przy klikaniu plastikową plakietką.:-)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych