Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Kradną ciepło w blokach-mają podłogi podgrzewane.

76 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Uczciwa~

~Uczciwa~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 10:27

Duże koszta za ciepło centralnego ogrzewania PGK płacą uczciwi najemcy.Wielu jest takich co mają podgrzewane podłogi i nie mają przepływowych mierników ciepła zainstalowanych,ani zgody od zarzadu wspólnot na ich podłaczenie,tacy złodzieje zakręcają grzejniki, mierniki elektroniczne ciepla nie wskazują poboru ciepła,oszuści potem otrzymują spowrotem zaliczki za ciepło w 80%-90%-natomiast uczciwi najemcy dopłacają duże sumy rocznie od lat.Sa to bloki osiedli UL.3-GO.Maja podobnonr.1,3m3,3m4,3m6,3m9,3m18,3m19,3m20,3m22,3m243m22,3m27,/mieszkania po remontach/bloki5.5Am5,5B.,2711.10 i.t.p.Mickiewicza27-29B,okolice bursy szkolnej.Druga sprawa to,ze podłogi ogrzewane nielegalnie ogrzewają naprzeciw ległe sciany i sufity sąsiadów i ci sąsiedzi zakręcają grzejniki i otrzymują duże zwroty za ccentralne ogrzewanie, na koniec roku rozliczyniowego przez wiele lat.Uważam .że PGK-Urząd miasta powinien skontrolować wszystkie mieszkania i nielegalne urządzenia poboru ciepła odłączyc i ukarać złodziei,niech zwrócą zaliczki nadpłat od czasu wejścia opłat pomiarowych z wielu lat,i zwrócić zaliczki uczciwym urzytkownikom co dopłacali za ciepło, za złodziei.A tez powinni zwracać ci ,zaliczki nadpłat,ktorych mieszkania były ogrzewane przez sciany ogrzewane przez sasiada,który podłączył podłogi ogrzewane.

#2 ~Uczciwy.~

~Uczciwy.~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 12:50

Ja grzeję tylko w jednym pokoju od szczytu, tam jest zawsze najzimniej. Przez ostatnie dwa lata miałem zwrot 600-700zł. Ostatniej zimy grzałem się tak samo, zwrot mnie zdziwił, 103zł... Trzy mieszkania był remontowane ostaniego lata, także może ktoś tutaj w h...a wali. Nie podoba mi się to. ...

#3 ~dzitek~

~dzitek~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 13:04

Do "uczciwy"
Nie wiem z skąd masz takie informacje na temat kradzieży ciepla.Dodatkowo wymieniasz numery mieszkań.Tak sie sklada ze wymieniasz też numer mojego mieszkania. Chcę Ci zakomunikować ze u mnie w mieszkaniu nie ma żadnego ogrzewania podlogowego, a zwrot mam za energie cieplna bo po prostu oszczędzałem. Nie życzę sobie szkalowania mnie publicznie a swoją drogą nie jesteś ukryty. Kim ty jesteś dowiem sie wkrótce.. Pewnie sam masz cos na sumieniu, i najlepiej opluć kogoś innego, żeby odwrocić od siebie uwagę.
I jeszcze jedno. Gdzie jest moderator tego forum, że pozwala na takie szopki.
Ktoś tutaj wcześniej pisał że to forum to szmatławiec. W pełni to popieram

#4 ~Uczciwy~

~Uczciwy~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 13:12

Uczciwy a uczciwa to jedna i ta sama dla ciebie osoba?

#5 ~dzitek~

~dzitek~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 14:21

Do "UCZCIWA"
Dla mnie to żadna różnica, dlatego,że pod nikiem może być każda osoba, czy to on czy ona. Nie zmienia to faktu, że ta osoba publicznie oczernia ludzi. Bez żadnych podstaw. Jeśli masz coś na kogoś to po prostu to zgłoś komu trzeba, a jeżeli nie to stul się bo to nie ma nic z uczciwością.

#6 ~wKURZONY hENIEK~

~wKURZONY hENIEK~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 14:44

Wyświetl postUżytkownik Uczciwa dnia 07 styczeń 2012 - 10:27 napisał

Duże koszta za ciepło centralnego ogrzewania PGK płacą uczciwi najemcy.Wielu jest takich co mają podgrzewane podłogi i nie mają przepływowych mierników ciepła zainstalowanych,ani zgody od zarzadu wspólnot na ich podłaczenie,tacy złodzieje zakręcają grzejniki, mierniki elektroniczne ciepla nie wskazują poboru ciepła,oszuści potem otrzymują spowrotem zaliczki za ciepło w 80%-90%-natomiast uczciwi najemcy dopłacają duże sumy rocznie od lat.Sa to bloki osiedli UL.3-GO.Maja podobnonr.1,3m3,3m4,3m6,3m9,3m18,3m19,3m20,3m22,3m243m22,3m27,/mieszkania po remontach/bloki5.5Am5,5B.,2711.10 i.t.p.Mickiewicza27-29B,okolice bursy szkolnej.Druga sprawa to,ze podłogi ogrzewane nielegalnie ogrzewają naprzeciw ległe sciany i sufity sąsiadów i ci sąsiedzi zakręcają grzejniki i otrzymują duże zwroty za ccentralne ogrzewanie, na koniec roku rozliczyniowego przez wiele lat.Uważam .że PGK-Urząd miasta powinien skontrolować wszystkie mieszkania i nielegalne urządzenia poboru ciepła odłączyc i ukarać złodziei,niech zwrócą zaliczki nadpłat od czasu wejścia opłat pomiarowych z wielu lat,i zwrócić zaliczki uczciwym urzytkownikom co dopłacali za ciepło, za złodziei.A tez powinni zwracać ci ,zaliczki nadpłat,ktorych mieszkania były ogrzewane przez sciany ogrzewane przez sasiada,który podłączył podłogi ogrzewane.

Moze jakies kontrole to wyjasnia? Moze trzeba powiadomic prokurature o MOZLIWOSCI POPEŁNIENIA PRZESTEPSTWA jakim jest kradziez energii cieplnej ktora niczym sie nie rozni od kradziezy w sklepie? Jesli to PRAWDA dlaczego my wszyscy mamy sie składac na bande cwaniaczkow?

#7 ~Józek~

~Józek~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 16:55

Wyświetl postUżytkownik Uczciwy. dnia 07 styczeń 2012 - 12:50 napisał

Ja grzeję tylko w jednym pokoju od szczytu, tam jest zawsze najzimniej. Przez ostatnie dwa lata miałem zwrot 600-700zł. Ostatniej zimy grzałem się tak samo, zwrot mnie zdziwił, 103zł... Trzy mieszkania był remontowane ostaniego lata, także może ktoś tutaj w h...a wali. Nie podoba mi się to. ...
U mnie był remont ale ogrzewania nie mam dodatkowego i płacę duże sumy za cieplo,ciągle dopłacam po kilkaset zloty ,bo mieszkam na 4 piętze,mam małe dzieci,też ,,uczciwa ''mnie wymieniła,ze mogę mieć ogrzewanie podlogowe,słusznie ,że ktoś ten temat poruszył ,bo u mnie w bloku mogą mieć podgrzewane podłogi -od lat; bo wiem,że wielu otrzymuje zwroty za ciepło szalone sumy ,a w mieszkaniu chodzą w koszulkach,jest im gorąco.Za kradzież prądu czy ciepła odpowiada właściciel mieszkania lub najemca i powinien być ukarany za to przykładowo i zwrócić zaliczki tym,którzy nie kradli ciepla,pokryć wszystkie straty z lat za koszta stałe,zwrócić dopłaty tym co dopłacali za cieplo dodatkowo,i to bedzie nauczka.A ten pan co ogrzewa tylko pokój od szczytu to powinien dopłacać tym co ogrzewają jego ściany wewnętrzne ,bo ktoś tracił ciepło przez to,ze wyłączył ogrzewanie całkowicie w innych pomieszczeniach.Ściany pobierają ciepło od sasiada,koszta się liczy stale i wskażników i nie wierzę,w to ,ze mozna tak oszczedzać,bo ogrzerwanie ścian sąsiada powoduje wiekszy pobór ciepła z mego mieszkania i ja za to płacę dodatkowo.Podobno w jednym z bloków w mieszkanach są zdjęte podzielniki ciepła,albo zmieniany grzejniki-można to z łatwością zrobić.Złodzieje mają pomysły-powinna komisja wspolnotowa 2 razy do roku kontrolować mieszkania czy są prawidlowości poboru energi cieplnej i spisać protokół.

#8 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 17:52

Wyświetl postUżytkownik Józek dnia 07 styczeń 2012 - 16:55 napisał

U mnie był remont ale ogrzewania nie mam dodatkowego i płacę duże sumy za cieplo,ciągle dopłacam po kilkaset zloty ,bo mieszkam na 4 piętze,mam małe dzieci,też ,,uczciwa ''mnie wymieniła,ze mogę mieć ogrzewanie podlogowe,słusznie ,że ktoś ten temat poruszył ,bo u mnie w bloku mogą mieć podgrzewane podłogi -od lat; bo wiem,że wielu otrzymuje zwroty za ciepło szalone sumy ,a w mieszkaniu chodzą w koszulkach,jest im gorąco.Za kradzież prądu czy ciepła odpowiada właściciel mieszkania lub najemca i powinien być ukarany za to przykładowo i zwrócić zaliczki tym,którzy nie kradli ciepla,pokryć wszystkie straty z lat za koszta stałe,zwrócić dopłaty tym co dopłacali za cieplo dodatkowo,i to bedzie nauczka.A ten pan co ogrzewa tylko pokój od szczytu to powinien dopłacać tym co ogrzewają jego ściany wewnętrzne ,bo ktoś tracił ciepło przez to,ze wyłączył ogrzewanie całkowicie w innych pomieszczeniach.Ściany pobierają ciepło od sasiada,koszta się liczy stale i wskażników i nie wierzę,w to ,ze mozna tak oszczedzać,bo ogrzerwanie ścian sąsiada powoduje wiekszy pobór ciepła z mego mieszkania i ja za to płacę dodatkowo.Podobno w jednym z bloków w mieszkanach są zdjęte podzielniki ciepła,albo zmieniany grzejniki-można to z łatwością zrobić.Złodzieje mają pomysły-powinna komisja wspolnotowa 2 razy do roku kontrolować mieszkania czy są prawidlowości poboru energi cieplnej i spisać protokół.
Moim zdaniem,żeby nie zakręcać całkowicie dopływu ciepła do grzejnika należy zablokować na stałe zawór do pozycji 1,wtedy każdy ogrzeje swoje ściany,podłogi i jsufity ,bo z jakiej racji ktoś siedzi w futrze,ma włączony jeden grzejnik na całe mieszkanie i dostaje zwroty zaliczek a sąsiedzi za niego płacą dodatkowoTak jest na zachodzie,w Warszawie,Białymstoku w wielu wspólnotach w wielu miastach Polski.Wtedy nikt nie jest poszkodowany.Zakaz jest dołączać ogrzewania podłogowe tam gdzie są stosowane podzielniki ciepła,można podłogowe ogrzewanie podłączać tylko tam gdzie stosuje sie tylko mierniki przepływu wody ciepłej.

#9 ~Uczciwy~

~Uczciwy~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 18:51

Wyświetl postUżytkownik Józek dnia 07 styczeń 2012 - 16:55 napisał

Z takim rozumowaniem daleko w zyciu nie zajdziesz :(
Moge zakręcić wszystkie grzejniki i grzac się farelkami, czy ktoś mi zabroni? Może wolę placić dla PGE?
Ja nie kradnę ciepła, jestem oszczędny, nie kombinuję. Po prostu nie lubię gorąca w pokojach, w jednym grzeje tylko dlatego, że mam obłożnie chore dziecko, które spędza tam 90% czasu.
Ty lubisz temperatury chyba powyżeh 20stopni także musisz płacić, i nie wątpie w to, że sporo płacisz.
p.s. Też mieszkam na 4 piętrze.

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 19:47

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 07 styczeń 2012 - 17:52 napisał

Moim zdaniem,żeby nie zakręcać całkowicie dopływu ciepła do grzejnika należy zablokować na stałe zawór do pozycji 1,wtedy każdy ogrzeje swoje ściany,podłogi i jsufity ,bo z jakiej racji ktoś siedzi w futrze,ma włączony jeden grzejnik na całe mieszkanie i dostaje zwroty zaliczek a sąsiedzi za niego płacą dodatkowoTak jest na zachodzie,w Warszawie,Białymstoku w wielu wspólnotach w wielu miastach Polski.Wtedy nikt nie jest poszkodowany.Zakaz jest dołączać ogrzewania podłogowe tam gdzie są stosowane podzielniki ciepła,można podłogowe ogrzewanie podłączać tylko tam gdzie stosuje sie tylko mierniki przepływu wody ciepłej.
A moim zdaniem przejść na liczniki przepływu i płacić od metra,powierzchni użytkowej,bo te podzielniki to zdejmują bo widziałem u kolegi w ubieglym roku stali na balkonie w skrzynce,łatwo ich sie zdejmuję i zaklada.A kontrol musi być bo wiem,że w bloku nr5 na maja odłączyli ogrzewanie podłogowe u byłego milicjanta.

#11 ~mageo~

~mageo~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 20:22

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 07 styczeń 2012 - 19:47 napisał

A moim zdaniem przejść na liczniki przepływu i płacić od metra,powierzchni użytkowej,bo te podzielniki to zdejmują bo widziałem u kolegi w ubieglym roku stali na balkonie w skrzynce,łatwo ich sie zdejmuję i zaklada.A kontrol musi być bo wiem,że w bloku nr5 na maja odłączyli ogrzewanie podłogowe u byłego milicjanta.
Pracownicy PGK podłączyli nielegalnie i podkablowali bo mało im zapłacił.Sam nie wspawa się w linję co. musi byc fachowiec,Pieczynski dobrze wiedziasł o tym wyslal nawet ludzi.

#12 ~ja~

~ja~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 21:15

to czesiek

#13 ~C.O. za numer~

~C.O. za numer~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 22:08

sa przekrety z c.o.- sa szmaty ktore ciagna nielegalnie.... :angry:
widzicie jaki tu hałas ze to nie oni .... ;)

#14 ~kazik~

~kazik~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 22:45

Wyświetl postUżytkownik C.O. za numer dnia 07 styczeń 2012 - 22:08 napisał

sa przekrety z c.o.- sa szmaty ktore ciagna nielegalnie.... :angry:
widzicie jaki tu hałas ze to nie oni .... ;)

W Spółdzielni podobno też chodzą i sprawdzają, ale mają własną kamerę termowizyjną do tego i sprawdzają podłogi i sufity. Jak ktoś nie wpuści do mieszkania, to z dołu u sąsiada też widać że na górze jest ogrzewanie podłogowe. Słyszałem, że robiła ogrzewanie podłogowe robiły dwie firmy pracowników Spółdzielni.

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 09:24

Wyświetl postUżytkownik ja dnia 07 styczeń 2012 - 21:15 napisał

to czesiek
:lol: AFERZYŚCI-MAFIA,CZESIO I WSPÓŁKA.Ciekawe w ilu blokach podłączyli nielegalnie podłogi ogrzewane?

#16 ~Blokers~

~Blokers~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 11:39

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 08 styczeń 2012 - 09:24 napisał

:lol: AFERZYŚCI-MAFIA,CZESIO I WSPÓŁKA.Ciekawe w ilu blokach podłączyli nielegalnie podłogi ogrzewane?

sk...SYNY :angry:

#17 ~elektor~

~elektor~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 13:01

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 08 styczeń 2012 - 09:24 napisał

Dawniej byla afera okienna Kielkucki,Czesio i wsółka,Kiełkuckiego na emeryturę wysłali a teraz mafia dalej działa,Czesio zachorował z tego wszystkiego i leży w szpitalu jak odkryli jego dalsze kretactwa,pójdzie na rentę i zatuszują wszystko,jak zrobili z aferą okienną w Bielsku.,,Wsio było charaszo-nie ma winowatych,ruka,ruku myjet.''Swaje prukuratory,sędziei prawniki.

#18 ~białostoczanin~

~białostoczanin~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 15:43

Żeby podłączyć się do przewodu ciepłowniczego -instalując dodatkowy pobór , najpierw należy
spuścić wodę minimum z pionu lub w najgorszym wypadku całym bloku.
Ponadto trzeba "rozbroić " większość " posadzki.
To nie jest robota na godzinę czy dwie.
Każdy z sąsiadów przy takiej 'operacji" może mieć pełny obraz "wyczynu".
Nie jest to takie proste jak wypisywanie bzdur na forum.
Za nim jeden z drugim napiszesz głupstwo ,lepiej sto razy się zastanów.
Natomiast co do zdejmowania podzielników w tym może być trochę prawdy.
Ale kto to robi ?
Tu nie ma reguły .Znam "wielką panią" która jest myśliwym a działa na niekorzyść
sąsiadów poprzez narażanie ich na zbędne koszty związane z ogrzewaniem.
Nie ma żadnego wstydu aby biednym emerytom spojrzeć w oczy.
Chamstwo takich ludzi powinno być unicestwiane już w zarodku.
Ale ci znajdują poklask u takich jak sami.

s

#19 ~hydraulik~

~hydraulik~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 17:54

Pracownicy PGK podłączyli nielegalnie i podkablowali bo mało im zapłacił.Sam nie wspawa się w linję co. musi byc fachowiec,Pieczynski dobrze wiedziasł o tym wyslal nawet ludzi.
[/quote] B) Co to pier***ić ,w okresie letnim zakreca się wodę na węzle i swobodnie można wspawać się w piony,każdą dodatowe ogrzewanie można wpiąć i nikt nie domyśli się jak ktoś nie podkabluje ,tak jak tego glinrza Sokołoskiego z 3-GO MAJA5.

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 styczeń 2012 - 19:14

[/quote] B) Co to pier***ić ,w okresie letnim zakreca się wodę na węzle i swobodnie można wspawać się w piony,każdą dodatowe ogrzewanie można wpiąć i nikt nie domyśli się jak ktoś nie podkabluje ,tak jak tego glinrza Sokołoskiego z 3-GO MAJA5.
[/quote]Gość z 3-Maja3m3 mieszkanie sprzedaje ,chce 3000zł za metr kwadratowy mówił że przez,że ma podgrzewane podłogi i kto kupi to będzie zyskał zaliczki spowrotem za centralne.To nauczyciel z dwójki,on robi pieczątki na ogrodowej.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych