Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Da Grasso


62 odpowiedzi w tym temacie

#41 ~zGr~

~zGr~
  • Goście

Napisano 05 grudzień 2011 - 14:48

Zgadzam się z przedmówcą. Białystok jest straszny w znalezieniu normalnej pracy. Odkąd pamiętam ktoś zawsze przycinał na pieniądzach. Przeprowadziłem się do Bydgoszczy i w 2 tyg znalazłem normalną pracę na normalną umowę, a nie jakieś pierdółki o dzieło itp. Pozostaje nadzieja, że Białystok też ewoluuje do normalnego poziomu ;)

#42 ~Mateusz~

~Mateusz~
  • Goście

Napisano 10 czerwiec 2012 - 13:59

Aga - tak, ekipa PRACOWAŁA - dobrze napisałaś. I póki atmosfera była wporządku to było wszystko okej. Zajdz teraz i zobacz ile osób ze 'starej' ekipy tam pracuje - pomysl czemu ... Ci co mieli troche rozumu w glowie poodchodzili. Imion tu nie będę wymieniał, kto pracował wie jak jest, a kto nie pracował - próbujcie, do odwaznych swiat nalezy.

praca jak praca w Zielonej pod topolami pracuje ładna pani przyjmuje zamówienia czy zna ja ktos?? w razie czego prosze o nr bede bardzo wdzieczny 721354494

#43 ~guest~

~guest~
  • Goście

Napisano 21 czerwiec 2012 - 22:18

Jednocześnie trzeba być wszędzie. Na zmywaku, przy zamówieniach, odbieraniu telefonów, wydawaniu pizzy kierowcom, nalewaniu sosów, sprzątaniu stolików i sali. W dodatku niewiele trzeba, żeby coś z kasy zniknęło, bo sajgon jest straszny! I kłopoty gotowe. Kamery. I ciągłe szantażowanie: "Przyjedzie kierownik, to uważaj". Palce pocięte wyszczerbionymi talerzykami i obolałe od mycia sosjerek. Nie wolno na chwilę przystanąć. Wszystko w biegu. I szepty na ucho: "Uważaj, idzie!", "Stoisz chwilę, idź coś rób". Dwa dzwoniące telefony i kolejka ludzi jak stąd do Berlina, bo karta płatnicza jakiejś pani "nie wchodzi". Męczarnia. Praca tylko dla ludzi o mocnych nerwach.

#44 ~ania~

~ania~
  • Goście

Napisano 04 lipiec 2012 - 10:45

Jedno mnie zastanawia: skoro niby tak Wam zle to dlaczego do mnie na Świętojańską przyjeżdża z pizzą z Da Grasso w kółko ta sama dziewczyna/od ponad3lat/ ? Dawno na miejscu nie byłam ale wcześniej kiedy nie zajrzałam ta sama ekipa pracowała .I nie wyglądali żeby im krzywda się działa ???ŚCIEMY zwolnionych z pracy?

Jedno mnie zastanawia: skoro niby tak Wam zle to dlaczego do mnie na Świętojańską przyjeżdża z pizzą z Da Grasso w kółko ta sama dziewczyna/od ponad3lat/ ? Dawno na miejscu nie byłam ale wcześniej kiedy nie zajrzałam ta sama ekipa pracowała .I nie wyglądali żeby im krzywda się działa ???ŚCIEMY zwolnionych z pracy?




pracowałam tam nie zostałam zwolniona i tam jest poprostu strasznie !

#45 Dawid100

Dawid100

    absolutnie początkujący

  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 20 luty 2013 - 10:37

Da Grasso Warszawska pracy na kierowcę tam nikomu nie polecam, samochód można przez miesiąc zajechać i dołożyć tylko do tego "interesu". Jesteś wpisany w grafik i masz być "w pogotowiu" ,20 min na dojazd jak zadzwonią jakaś masakra nic nie zaplanujesz, nie pobalujesz w weekend ani na piwko nie wyjdziesz bo zadzwonią i masz być.
Co do zarobków 2,50 stawka godzinowa ,pracujesz 12h, 12 x 2,50 =30 zł to jest śmiech na sali za 12 godzinową służbę,
dowozy zależą od ilości kilometrów,przykładowo dostajesz białostoczek ul.Zagumiena ,dowóz 4 zł
Dojlidy górne koniec Białegostoku 6 zł gdzie tu jakikolwiek zarobek????
Jak koledzy pisali wyżej dostajesz 3 pizze w różnych częsciach miasta i dokładnie z kolejnością masz je zawieść, inaczej kara.
Przed klientami trzeba oczami świecić dlaczego tak pózno itp itd. O napiwkach można zapomnieć ,jest kryzys,ludzie co do grosza dają albo jakieś śmieszne grosze dostajesz 50 gr albo złotówkę do wyrównania do rachunku.
Jak nic się nie dzieje to tez nie posiedzisz,kartony,nalewanie sosów, sprzątanie.
Ogólnie syf nie robota,dlatego wciąż ogłoszenia,ale szef najlepszy ciągle zdziwiony że takie bezrobocie a chętnych nie ma.
Czasem lepiej w domu posiedzieć niż jelenia z siebie robić i pracować za free.

#46 ~robotny bezrobotny~

~robotny bezrobotny~
  • Goście

Napisano 20 luty 2013 - 23:54

ja juz tam nie chodze. Pizze nie sa tanie a to co na nich jest pozostawia wiele do zyczenia. Dlatego szukam innej lepszej pizzerii

#47 ~heheczki~

~heheczki~
  • Goście

Napisano 07 kwiecień 2013 - 09:22

I ja pracowałem jako kierowca, nawet dosyć sporo. Jest zaledwie paru w porządku ludzi z kadry, reszta to kapusie itd. Szefostwo traktuje pracowników bez szacunku. Już pierwszego dnia jeden kierowca mi zasugerował że jest coś nie tak. Później już go nie widziałem na oczy - sam się zwolnił. Kamery są, ale nie słyszałem aby były w nich mikrofony. Ogólnie muszę powiedzieć że obecnie te kary nie są jakoś respektowane bo i ja parę razy gdy byłem na telefon to się spóźniałem i nic, zmieniałem kolejność zamówień itd. Rozwożenie pracowników w pt,sob,nie 4zł od osoby akurat dla mnie było opłacalne. Ogólnie prowadziłem taki zeszycik gdzie wpisywałem ile zarobiłem w danym dniu, i odejmowałem wszystkie koszty naprawy, paliwa itd. Oczywiście jak ktoś nie ma innego dochodu to nic wielkiego tu nie zarobi. Gdy pracowałem miałem inne zdanie, ale po podliczeniu wychodziło trochę słabo, chodź mi akurat i tak wystarczało. Mi praca w dagrasso wystarczała na ogólne utrzymanie auta - bez niej musiałbym się go pozbyć bo by mnie nie było na niego stać i bez niego mógłbym jeździć komunikacją miejską i prowadzić życię na takim samym poziomie jak po podjęciu pracy. Miałem na paliwo, wymianę części i jeszcze trochę na spłatę długów przed podjęciem pracy. Dzięki temu mogłem jeździć w zasadzie gdzie chcę i ile chcę w wolne dni i nie martwiłem sie o przebyte kilometry. :) Ogólnie w pewnym czasie robota staje się uciążliwa, drażni cię zapach pizzy. Z drugiej strony często wpadały litrowe butelki pepsi. :) Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie. Nie wolno wyzyskiwać pracowników bo się zemszczą.

#48 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 maj 2013 - 06:51

Ponawiam wątek - poszukiwani kelnerzy na Warszawską i Żeromskiego! Warto tam iść?

#49 ~mirek~

~mirek~
  • Goście

Napisano 24 wrzesień 2013 - 15:12

Pracowalem jako kierowca 3 lata w tej sieci najpierw we wrzeszczu potem na przymorzu powiem tak szalu nie ma ale nigdy nikt nie zwrocil mi uwagi musze pochwalic kierownika olka bo drugi byl cymbalem i szefa rafala oki ja jakos nie mialem ciezkiego zycia ameryka to nie jest ale idzie wytzymac 



#50 ~Roman~

~Roman~
  • Goście

Napisano 07 grudzień 2013 - 19:50

?



#51 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 23 marzec 2014 - 23:32

Cały czas rekrutacja, a stawka w ogłoszeniu nienajgorsza?



#52 ~ehejhe~

~ehejhe~
  • Goście

Napisano 03 czerwiec 2014 - 08:50

Teraz podobno niezła siekiera jest, właściciele przewrażliwieni są na swoim punkcie i pozakładali podsłuchy na kuchni a kierownicy zmuszeni są zdawać codzienne donoszące raporty na poszczególne osoby. Cóż się dziwić że pracownicy im robią za plecami jak właściciele traktują ich z góry jak śmieci.



#53 ~pomocny~

~pomocny~
  • Goście

Napisano 03 czerwiec 2014 - 10:45

Teraz podobno niezła siekiera jest, właściciele przewrażliwieni są na swoim punkcie i pozakładali podsłuchy na kuchni a kierownicy zmuszeni są zdawać codzienne donoszące raporty na poszczególne osoby. Cóż się dziwić że pracownicy im robią za plecami jak właściciele traktują ich z góry jak śmieci.

 a to można zgłosić w odpowiednie miejsce :) warto aby pracownicy się zebrali i zgłosili to co się dzieje w tej firmie o ile jest to prawdą.Bezprawne podsłuchiwanie czy też kamerowanie pracowników jest niezgodne z prawem ! 



#54 ~pracownik byly~

~pracownik byly~
  • Goście

Napisano 10 czerwiec 2014 - 21:17

gdyby kamery i domniemane podsłuchy było jedynym...

Pracownicy nie gdy tam nic nie zgłoszą bo są na siebie systematycznie naszczuwani.

Tyle   pizzeri jest w bałym ze stanowczo NIE POLECAM tej!

Przed wielkanoca sie nawet spoznili z wypłatami wypłacili po świetach- wstyd!



#55 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 15 styczeń 2015 - 20:33

Co tu dużo pisać, wszystkie komentarze to prawda. Przepracowałem tam dwa lata i powiem jedno - nie warto. Teraz patrze, że ogłoszenia wrzucają prawie codziennie, zmieniają się tylko stanowiska. Nic dziwnego, skoro w przeciągu ostatniego roku wymieniło się 3/4 ekipy, bo mieli dość szczucia, donoszenia i inwigilacji na każdym kroku. Robota cięzka, za którą nikt nie podziękuje, a jeszcze bedziesz musiał się tłumaczyć. A szkoda, bo właściciele ewidentnie nie rozumieją, że to ekipa tworzy miejsce, no ale najlepiej żeby każdy na każdego donosił, a jak nie chcesz donosić - do widzenia.



#56 ~xev~

~xev~
  • Goście

Napisano 15 styczeń 2015 - 20:37

najlepsze są tam akcje w stylu 'ktoś coś powiedział na twój temat, ale nie powiemy ci kto', co oczywiście jest wielkim wałkiem. Chodzi tylko o to, żebyś też kablował. Jedna osoba musi tam robić 10 rzeczy na raz i musisz się wyrobić, bo inaczej pogadanka i donos pięknej pani managier.



#57 ~ex~

~ex~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2015 - 17:30

dno dno dno, nie polecam, na prawdę



#58 ~mała~

~mała~
  • Goście

Napisano 03 luty 2015 - 18:06

Pracowałam tam z tydzień- tyle wytrzymałam na stanowisku "kelnerki". Jako nowa byłam tam od wszystkiego, w jednym czasie musiałam roznosić pizze, odbierać telefony, zapisywać zamowienia od klientow zza lady, byc na zmywaku, nalewac sosy... podczas gdy reszta załogi sobie stoi i tylko slyszysz "szybciej, szybciej". Pracownicy są wredni i kablują, menedzerka anetka wcale nie lepsza i tak zapatrzona w swoje pracownice, że nie widzi, że to właśnie w nich jest problem. Ciekawe czy ruda hiena jeszcze tam pracuje... Panowie robiący pizze i dostawcy byli spoko.

Mam nadzieje ze kiedys odkryja ten temat i dowiedza sie prawdy o sobie.

Pizzy takze nie polecam, walą najtansza mielonke zamiast szynki.



#59 ~mała~

~mała~
  • Goście

Napisano 03 luty 2015 - 18:08

Pracowałam tam z tydzień- tyle wytrzymałam na stanowisku "kelnerki". Jako nowa byłam tam od wszystkiego, w jednym czasie musiałam roznosić pizze, odbierać telefony, zapisywać zamowienia od klientow zza lady, byc na zmywaku, nalewac sosy... podczas gdy reszta załogi sobie stoi i tylko slyszysz "szybciej, szybciej". Pracownicy są wredni i kablują, menedzerka anetka wcale nie lepsza i tak zapatrzona w swoje pracownice, że nie widzi, że to właśnie w nich jest problem. Ciekawe czy ruda hiena jeszcze tam pracuje... Panowie robiący pizze i dostawcy byli spoko.

Mam nadzieje ze kiedys odkryja ten temat i dowiedza sie prawdy o sobie.

Pizzy takze nie polecam, walą najtansza mielonke zamiast szynki.



#60 POPIERAMLEWICĘ

POPIERAMLEWICĘ

    stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 77 postów

Napisano 03 luty 2015 - 18:43

,,wschodzący Białystok" 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych